Trond Mois lammelår

Trond Mois lammelår

tirsdag 7. april 2020

Takk til alle dere som fulgte Nordic Arenas livesending på Facebook. Under finner du Trond Mois oppskrift på lammelår, fløtegratinerte poteter og sauser.

Lammelår

  • 1 lammelår på ca. 1 1/2 kg (sørg for at slakteren har fjernet nøkkelbeinet)
  • salt og pepper
  • 1 bunt hakket bladpersille
  • 1 bunt hakket timian
  • 1 hvitløk
  • 2 ss smør

Fløtegratinerte poteter

  • 1,2 kg poteter
  • 5 dl fløtemelk
  • 2 sjalottløk
  • 2 fedd hvitløk
  • Litt sellerirot
  • litt timian
  • salt og pepper
  • gulost til gratinering
     
  1. Skjær låret reint for sener og stempel. Rut overflaten forsiktig med en kniv, og gni det godt inn med salt og pepper
  2. Lag en lomme inne ved lårbeinet. Stikk inn masse hakket persille og timian, samt hele hvitløkfedd med skall
  3. Brun låret i smør i ei stor steikepanne til det blir brunt og sprøtt
  4. Legg låret over i ei langpanne. Steik videre i ovnen ved 200 ºC i ca. 30 minutter, eller til steiketermometeret viser en kjernetemperatur på 58 ºC
  5. Skrell potetene. Skjær dem i tynne skiver på ca. 2 mm
  6. Kok opp fløtemelk (halvparten fløte, halvparten melk) med finsnittet sjalottløk, selleri, hvitløk, litt finhakket timian, salt og pepper
  7. Ha i potetene, og gi blandingen et raskt oppkok. Hell den over i en ildfast form eller ei langpanne. Dryss revet ost på toppen
  8. Steik potetblandingen i ovnen ved 200 ºC i ca. 30 minutter. Gratiner på slutten med litt grillvarme, slik at osten blir sprø og god
  9. Sett det ferdige lammelåret i ovnen sammen med potetene de siste 5 minuttene. La kjøttet hvile 20 minutter før du skjærer det opp for servering
  10. Skjær opp lammet i skiver, og anrett med potetene. Pynt med timian på toppen

 

Trond Mois sauseskole

Opptak av livesendingen med Trond Moi og Alijandro Fuentes

Les også

Hos oss skal alle både prestere – og ha det gøy!
06.11.2025

Hos oss skal alle både prestere – og ha det gøy!

Det summer av aktivitet i Kvik Kristiansand. Kjøkkendører åpnes, løsninger diskuteres, og latter høres mellom kundene og de ansatte. Blant medarbeidere og kunder finner vi Per Gunnar Aasen, daglig leder og eier, med 38 års erfaring fra salg og service. Etter 29 år i bilbransjen valgte han for seks år siden å satse på Kvik. «For meg handler alt om å gi kundene en opplevelse de husker, ikke bare et produkt,» forteller han.

Les mer
Det er de små detaljene som gjør den store forskjellen!
30.10.2025

Det er de små detaljene som gjør den store forskjellen!

For Ruth Kristine Reme handler ledelse om å se mennesker, bygge relasjoner og skape en kultur der alle trekker i samme retning. Hun leder Slettvoll Kristiansand – en bedrift som bærer med seg både stolthet, håndverk og norsk designhistorie.

Les mer