Trond Mois lammelår

Trond Mois lammelår

tirsdag 7. april 2020

Takk til alle dere som fulgte Nordic Arenas livesending på Facebook. Under finner du Trond Mois oppskrift på lammelår, fløtegratinerte poteter og sauser.

Lammelår

  • 1 lammelår på ca. 1 1/2 kg (sørg for at slakteren har fjernet nøkkelbeinet)
  • salt og pepper
  • 1 bunt hakket bladpersille
  • 1 bunt hakket timian
  • 1 hvitløk
  • 2 ss smør

Fløtegratinerte poteter

  • 1,2 kg poteter
  • 5 dl fløtemelk
  • 2 sjalottløk
  • 2 fedd hvitløk
  • Litt sellerirot
  • litt timian
  • salt og pepper
  • gulost til gratinering
     
  1. Skjær låret reint for sener og stempel. Rut overflaten forsiktig med en kniv, og gni det godt inn med salt og pepper
  2. Lag en lomme inne ved lårbeinet. Stikk inn masse hakket persille og timian, samt hele hvitløkfedd med skall
  3. Brun låret i smør i ei stor steikepanne til det blir brunt og sprøtt
  4. Legg låret over i ei langpanne. Steik videre i ovnen ved 200 ºC i ca. 30 minutter, eller til steiketermometeret viser en kjernetemperatur på 58 ºC
  5. Skrell potetene. Skjær dem i tynne skiver på ca. 2 mm
  6. Kok opp fløtemelk (halvparten fløte, halvparten melk) med finsnittet sjalottløk, selleri, hvitløk, litt finhakket timian, salt og pepper
  7. Ha i potetene, og gi blandingen et raskt oppkok. Hell den over i en ildfast form eller ei langpanne. Dryss revet ost på toppen
  8. Steik potetblandingen i ovnen ved 200 ºC i ca. 30 minutter. Gratiner på slutten med litt grillvarme, slik at osten blir sprø og god
  9. Sett det ferdige lammelåret i ovnen sammen med potetene de siste 5 minuttene. La kjøttet hvile 20 minutter før du skjærer det opp for servering
  10. Skjær opp lammet i skiver, og anrett med potetene. Pynt med timian på toppen

 

Trond Mois sauseskole

Opptak av livesendingen med Trond Moi og Alijandro Fuentes

Les også

Det viktigste er å ha de beste menneskene med seg
14.10.2025

Det viktigste er å ha de beste menneskene med seg

Når Gunnar Løken forteller om reisen sin, er det lett å forstå hvorfor han setter menneskene først. Han begynte som lærling i rørleggerfaget i 1981, og bygget gradvis erfaring og kunnskap gjennom utdanning og praksis. Etter ti år i Christian Wisbech AS og nesten 25 år i Oras, der han blant annet bygget opp virksomheten i Agder og Rogaland, startet han i 2013 Sprinkler Norge sammen med Tommy Skagestad.

Les mer
Hos Geheb Conditori møtes håndverk og Nyskaping
14.10.2025

Hos Geheb Conditori møtes håndverk og Nyskaping

Geheb Conditori bygger på håndverk, smak og tradisjon, men kombinerer dette med en sterk vilje til å fornye seg. Kjetil Hodne, som har vært daglig leder siden 2011 etter 27 år som salgsdirektør i Storebrand, beskriver selskapet som et sted der alt lages fra bunnen av, med ekte kjærlighet til faget.

Les mer